2022-02-02
準備收爐放半日辦年貨,一早喺網上book定同亞媽食銅鑼灣新開嘅台灣無老鍋,食返個豐富lunch過肥年!準時去到就可以入座!餐廳地點喺銅鑼灣V point嘅5樓全層!裝潢好似放滿天燈咁靚,座位超濶落坐得好舒服,menu主打台式湯底嘅火鍋🍲同無限添加麵包豆腐+鴨血!餐牌當然唔少得有雞、牛、豬肉類、丸類、台式小食等都好多選擇!自助區有醬料同白飯供應!揀好湯底後就慢慢喺ipad落單!上菜速度仲好快!讚!我地揀左雙拼湯底🍲冰淇淋豆腐鍋+無老辣香鍋🌶️$244 for 2🥣正宗麻辣鍋非常惹味但唔算太辣,冰淇淋豆腐鍋香濃帶點藥膳味道太香太好味!兩㮔都推介! 🥩牛小排拼雞脾肉 $228,厚切嘅牛小排牛味香濃,油脂均勻,厚切都入口軟嫩有肉汁,至於雞髀肉就香滑肥美肉好juicy!🍖仲有媽咪至愛嘅梅花豬肉 $108,薄薄一片,好快熟又夠淋!香味十足!🌟個人推介🌟濃香豆皮 $68,一客四件,炸到酥脆可口,浸一漏湯食口感豐富!必食!💛比較特別💛店員推介冰淇淋豆腐🍮口入香軟細滑,半溶化質感帶點雲尼拿香好特別❄️小食點了:午餐肉$48有八件好抵食!🧃最後有個沙冰俾你解解膩,飲完成個人fresh哂!
小食點了:午餐肉$48有八件好抵食!
🧃最後有個沙冰俾你解解膩,飲完成個人fresh哂!