2020-10-01 58 瀏覽
小店環境都幾乾淨企理,凳下面仲有置物籃可以放手袋,都幾貼心,入舖頭之前量體溫嘅都有做足,落完單食物好快就到。甘梅地瓜條$25岩岩炸起嘅地瓜好酥脆,地瓜嘅質素唔錯,份量都唔少,地瓜本身甜味已經好足夠,炸漿都幾薄,唔會攤涷左之後硬到咬唔到,配埋梅粉食減低左油膩感,酸酸甜甜好開胃。招牌紅燒牛肉湯麵$59估唔到牛肉居然用左少見嘅牛展,食落一啲都唔韌,份量都唔少。牛筋煮到超級軟腍,吸囇啲湯好入味。,蘿白好清甜,食落又無渣,可惜只係得幾舊。麵質值得一讚,粗麵掛湯得黎又無煮過時,仍然保留到麵嘅筋道。湯底唔係行清淡路線,食落都幾濃味,有淡淡嘅藥材香。如果想食辣枱面都有辣椒醬提供,不過我同友人唔食辣就冇試到了。鹽酥雞扒肉燥乾拌麵$58拌麵都係同一種麵,食落一樣甘彈牙,調味比較清淡,拌埋青瓜絲同肉燥食幾清爽。想食濃味啲嘅可以食牛肉麵,鐘意清淡嘅可以食拌麵,岩囇唔同口味嘅朋友一起食飯。臨走嗰陣大頭蝦嘅我地居然漏低左把傘,好彩店員叫住我地。整體黎講服務幾好,價錢唔貴,性價比唔錯。

甘梅地瓜條$25

招牌紅燒牛肉湯麵$59