2023-06-29
湯底只有兩款鼎王麻辣鍋 同酸菜白肉鍋我地㨂左鴛鴦鍋,有4個辣度可以選擇,酸菜白肉鍋就有3個酸度。我地就先試左小辣小酸~後期我地有再加中辣中酸,味道就岩晒我地重口味更惹味~ 90分鐘內無限添加鴨血豆腐同添加酸菜~麻辣鍋係我地今次主要目標:鴨血,係我香港食過甘多鴨血黎講頭幾名🤣口感滑流,每件切件都非常厚,非常大方💓 牛小排:分量合理~薄薄一片~幾秒就食得~帶有牛味🌟濃香豆皮:必點~勁配麻辣鍋~吸晒啲麻辣湯~更帶豆香味~食唔停口~排骨酥:本身醃左~肉軟~帶有甜味~分量不小~招牌手工三色滑:大推搖柱滑~每啖食緊搖柱一樣~絕對冇誇張黑豚腩肉:肥瘦適中~配酸菜鍋一流 食鴨血都食到勁飽🤤🤤下次再黎食過鼎王麻辣鍋尖沙咀金巴利道26號地下5號舖 ————————————✨✨✨✨✨✨✨✨✨記得like同follow我地~我地會繼續揾好去處同大家分享😊✨✨✨✨✨✨✨✨————————————#chichiyan #foodblogger #blogger #hkfood #foodpic #hkeats # #food #相機食先 #手機食先 #foodblog #foodphoto #hkfo
湯底只有兩款鼎王麻辣鍋 同酸菜白肉鍋
牛小排:分量合理~薄薄一片~幾秒就食得~帶有牛味
排骨酥:本身醃左~肉軟~帶有甜味~分量不小~
招牌手工三色滑:大推搖柱滑~每啖食緊搖柱一樣~絕對冇誇張
黑豚腩肉:肥瘦適中~配酸菜鍋一流
食鴨血都食到勁飽🤤🤤下次再黎食過
鼎王麻辣鍋
尖沙咀金巴利道26號地下5號舖
————————————
✨✨✨✨✨✨✨✨✨
記得like同follow我地~
我地會繼續揾好去處同大家分享😊
✨✨✨✨✨✨✨✨
————————————
#chichiyan #foodblogger #blogger #hkfood #foodpic #hkeats # #food #相機食先 #手機食先 #foodblog #foodphoto #hkfoodie #foodlover #hongkongfood #hongkong #eat #goodfood #foodpics #instafood #香港美食 #吃貨人生 #吃貨