2019-06-19 62 瀏覽
今年都未有時間去台灣旅行,又掛住台灣既味道,今日特登搵台灣野食下先得。黎到古早味,好,坐底睇下有咩好食先。麻辣豬耳,豬耳好爽脆,有少少麻辣味,因為有別於四川麻辣,台灣唔會過辣,啱香港人口味。古早味牛肉麵,刀削麵爽口彈牙,亦到沾到湯底既味,牛𦟌厚肉有咬勁,食落仲好有牛肉味添!黑糖薑母雞翼, 呢個好特別,除左雞翼外皮炸得酥脆之外,個黑糖薑母汁係靈魂,個感覺好似飲緊黑糖薑母茶咁樣,甜度辣度啱啱好,正!黑糖珍珠鮮奶,簡直係黑糖控,平時岀面飲既黑糖珍奶一定係凍既,呢度有熱既,一定要試。呢度既熱飲係爆熱,可能同隻杯有關,個熱度保持好長時間,其實識飲一定飲熱,因為凍飲會降低味蕾感覺,而且冰塊溝淡左個味道。呢杯熱飲冇令我失望,好香好滑既奶,而又飲到黑糖既香甜,而且個鮮奶放左一陣係會起皮,証明唔係奶精,超超超好飲,不過珍珠就軟左少少,少左份咬勁!
黎到古早味,好,坐底睇下有咩好食先。