2023-06-17
最近🈶️朋友office搬咗去觀塘📍佢帶咗我黎呢間餐廳食正宗台灣菜💯呢間餐廳由台灣小食、台灣特色小炒、珍珠奶茶🧋等等都🈶️🈵️而且性價比高💯好食又抵食呀🥳🔪滷水拼盤 $78🌈樣樣滷水我哋都想試吓😋所以我哋就揀咗呢個乜都🈶️滷水拼盤喇✅拼盤𥚃面🈶️滷水蛋🥚滷水豆腐🧈滷水大腸🐷滷水豬耳🐖滷水好入味💯而且拼螌都算大份🈵抵食👍🐷古早味肉燥飯 $38🌈呢個古早味肉燥飯係用豬下腿肉嘅絞肉整嘅🐷肉燥飯入口夠甘香 豬下腿肉入口即溶化💯味道口感香嫩👍配飯一流呀✅🐖惹味肉燥乾拌板條 $42🌈佢哋嘅麵條係台灣空運直送架✈️我見到呢個乾拌板條咁特別就叫咗黎試吓😍呢個板條口感似食緊河粉😋但比河粉更有咬口👍型狀係一片片正方型滑嘟嘟🥳仲啖啖都有肉燥添💯正呀喂🥳🍐桂園雪梨茶 $28🌈佢哋嘅自家製嘅桂園雪梨茶味道唔會好甜👍而且味道夠濃🔥真材料實料💯養身首選✅🍯香茅青檸薑蜜 $28🌈我就好鍾意呢杯香茅青檸薑蜜喇💯香茅味夠香但又唔會搶咗青檸嘅清香味👍配埋薑蜜🍯加埋味道各有特色❤️🍮燒仙草 $42🌈一定要留肚食佢哋嘅甜品喔😍我哋就揀咗呢個燒仙草👍份量超大碗㖿✅值得一讚係佢哋嘅手工芋圓同埋手工地瓜圓都係超彈牙又好味🤤仲有好多仙草添😍食埋個甜
🔪滷水拼盤 $78
🐷古早味肉燥飯 $38
🐖惹味肉燥乾拌板條 $42
🍐桂園雪梨茶 $28
🍯香茅青檸薑蜜 $28
🍮燒仙草 $42
🌈一定要留肚食佢哋嘅甜品喔😍我哋就揀咗呢個燒仙草👍份量超大碗㖿✅值得一讚係佢哋嘅手工芋圓同埋手工地瓜圓都係超彈牙又好味🤤仲有好多仙草添😍食埋個甜品就超🈵️足呢🥳