2021-11-17
好耐無去D2,發現開左間新舖頭賣飯糰,同平時三角形既飯糰唔同,見佢幾新奇所以就去試下。飯糰大約$30-$45左右,加$13有飲品/小食,加$20就兩樣都有,叫set都算抵。小食款式都幾特別,有麻糬波波,薯條竟然係明太子薯條!飲品豆漿比較多,啱晒我😍。🔅明太子干貝酥 ($45)見佢係夏季新品,同埋佢明太子好似唔錯所以就試下。一定要讚個明太子醬超好食🤤!啲醬應該係燒過黎,好香又夠多醬,同個飯糰好夾。干貝酥都炸到好香,加埋蛋同午餐肉,其實份量都幾多,女仔一定夠晒飽,所以價錢等於一個飯都算合理。🔅咖哩可樂餅 ($38)呢個比較普通,咖哩係日式咖哩口味偏甜。雖然幾特別但個人覺得咖哩+可樂餅+飯團唔算夾,但可樂餅見佢係日本進口,同埋份量可以見到係極厚,所以都會加番分。🔅黑芝麻豆漿豆漿味好濃,好香豆味,黑芝麻味都勁重!可以見到杯豆漿係一粒粒細細點芝麻,總之就係超正!如果鐘意黑芝麻既朋友仔必試😎。🔅日式抹茶豆漿對比之下就失色啲,唔係唔好飲🙈,但抹茶同豆漿唔算好夾,建議all in 黑芝麻就得🤣。🔅日式炸雞 (蜂蜜芥末醬)炸雞比較乾身,炸粉唔算厚但雞都比較細粒。蜂蜜芥末得蜂蜜味無咩芥末味。下次應該會試麻
🔅日式抹茶豆漿
🔅日式炸雞 (蜂蜜芥末醬)
炸雞比較乾身,炸粉唔算厚但雞都比較細粒。蜂蜜芥末得蜂蜜味無咩芥末味。下次應該會試麻糬波波😝。
💬雖然飯糰價錢唔算平,但份量其實都幾多,同埋見佢寫好多食材都係日本空運直送,如果對食材有要求既朋友可以黎試下呢間👍🏻。另外值得一提staff話午餐肉可以免費轉素既午餐肉,我望番係做緊promotion去到12月31日😍,免費轉都幾抵,又方便素食人士,抵讚👍🏻。