同男朋友星期六去葵芳行街,咁岩經過見到好多人排隊,忍唔住望一望,就已經中左伏,又想排埋一份去買黎食,因為我之前係台灣都有食過,真係好好食,重點係依家唔洗飛去台灣,就已經有得食唉,說好的減肥呢?佢好似車仔面咁,有張紙俾你揀自己想食咩,醬汁都可以因應自己既合味選擇 ,哈哈老套都要講 :有辣有唔辣。我同男朋友2個人就嗌左B餐 - 即係半隻手撕雞 +3個自選配菜 +招牌洋蔥唔知係咪佢地新開同多人買既關係,我地都等左差唔多成十分鐘。望落都好大份,其實2個人黎講,呢度既份量可以話當做一份小食,食完都唔會話好多。雖然點餐紙話半隻雞,但我個人真係覺得無咁多,但D雞肉肉質都算係滑身。而配料我地就揀左皮蛋、黑木耳同蓮藕。皮蛋味道正常,而黑木耳同蓮藕都係爽口。而佢地醬汁相比係台灣係無咁濃味同辣。我個人比較重口味,都加左蒜同蔥,選擇左中辣。但就算選擇左中辣,辣度都係偏少。下次有機會要試試大辣。而環境方面比較尷尬,因為呢間店鋪位於地下層,附近店鋪係賣文具、日用品、衣服等等,企係度食好似好古怪,哈哈,因為3樓個度有一條 '美食街',好多途人都會企定定一齊陪你食野,但係呢間鋪頭買完野食就得你自己一個企係度食。哈哈

唉,說好的減肥呢?
唔知係咪佢地新開同多人買既關係,我地都等左差唔多成十分鐘。

2016-04-09
$35 (其他)