2023-02-07
去台灣旅行,必食嘅當然係佢嘅台灣滷味,燈籠滷味嘅裝修風格,超有台灣懷舊味道,門口仲放滿左台灣特色小食嘅燈箱,超搶眼餐廳環境都好闊落,枱與枱之間空間感十足,好啱一班朋友過嚟食飯傾偈,全間餐廳都播緊台灣歌手嘅歌曲,有真係置身於台灣嘅感覺✨蔗香台式牛肋條湯冬粉$98見到Menu有個每天限量推介,當然唔可以錯過,蔗汁牛肋條湯底第一次飲,飲落非常清甜,清甜嘅味道來自於竹蔗嘅天然甜味,仲有淡淡牛肉香香,湯底已經值得100分,冬粉完全吸收晒湯底嘅香味,係絕佳配搭,蘿蔔炆得好入味,一啲渣都冇,有三大嚿牛肋條,肉塊上方有一層白色的筋膜,燉煮後入口即化,口感超嫩✨豪吃自由配搭牛筋肉+牛肚+豬腸+手工烏龍麵$78本身餐廳有招牌滷味推介,但係亦都可以比客人自由配搭,我哋揀咗三款最招牌嘅餸菜,滷水汁好濃郁,但係唔會過鹹,每種材料都炆到好淋好入味,烏龍麵煙煙韌韌好彈牙,完全吸收晒湯汁嘅味道✨奶油芋泥肉鬆芝士蛋餅$68蛋餅係台灣最經典嘅菜式,芋泥肉鬆同蛋餅係最夾㗎,肉鬆甜甜地,芋泥好creamy,配埋蛋餅上邊嘅沙律醬及醬油膏一齊食,絕對有驚喜
✨蔗香台式牛肋條湯冬粉$98
✨豪吃自由配搭