2020-03-22 2040 瀏覽
What to eat 吃什麼 (4.8/5) 🌕🌕🌕🌕🌖推薦程度:🔥🔥🔥🔥🔥 (5🔥為最高)好耐都想去食咖啦,佢哋嘅故事好多人都認識🥺,由兩位台灣媽媽開嘅台灣菜餐廳,從請坐去到吃什麼,仍然好多捧場客,台灣嘅住家飯唔知好唔好味呢🤔❓我叫左滷肉飯(小碗)($29)同埋起司蛋餅($39)。未講食物之前,由”請坐”已經有留意到佢地,我想去食個時佢哋因商場糾紛而停業😕。本來以為無機會去食,一知道佢哋開咗新店what to eat就即刻去食。位置係大館附近,砵典乍街隔離雲咸街,What to eat 再次奪得米芝連嘅車胎人美食(2019-2020),佢哋故事就好勵志,唔知味道又點呢滷肉飯(小碗)($29) (5/5) 🌕🌕🌕🌕🌕價錢黎講好抵食,仲要係依個中環區絕對係抵食,至於賣相唔洗多講啦,十足似係台灣食嘅滷肉飯,滷肉份量幾多,一見到啲肥肉就流晒口水啦,即刻試吓個味先,第一啖食落去已經好滿足,又有肥又有瘦,煙韌又香口,滷肉夠晒入味,唔會好鹹,撈飯食真係一流,滷肉汁覆蓋晒成個飯,粒粒飯都有滷肉汁。吃到停唔到口,一啖又一啖咁食落口,好滿足好幸福,唔洗去台灣都食到咁正嘅滷肉飯,食個時以為自己係台灣,一
What to eat 吃什麼 (4.8/5) 🌕🌕🌕🌕🌖
推薦程度:🔥🔥🔥🔥🔥 (5🔥為最高)

,台灣嘅住家飯唔知好唔好味呢🤔❓

,佢哋故事就好勵志,唔知味道又點呢

滷肉飯(小碗)

滷肉飯(小碗)($29) (5/5) 🌕🌕🌕🌕🌕
價錢黎講好抵食
,即刻試吓個味先,第一啖食落去已經好滿足
,唔洗去台灣都食到咁正嘅滷肉飯,食個時以為自己係台灣,一啲都唔誇張,無論環境定滷肉飯都好似身處台灣,食完真係唔夠喉
,食多個都仲得。大家真係唔夠喉 ,建議Lunch time先去食,Lunch set 先有滷肉飯(大碗),價錢就貴好多要$68,不過真係好好食,係我食過最好食嘅滷肉飯,下次係Lunch time黎多次先⋯⋯
起司蛋餅

起司蛋餅($39) (4.5/5) 🌕🌕🌕🌕🌗
賣相幾好,切好晒一件件。蛋餅係台灣嘅早餐,望落去普通不過,食落去芝士🧀同蛋餅已經溶為一體,每啖都有芝士🧀,芝士味唔濃唔會搶走曬個蛋味🤤,蛋整得啱啱好,唔會煮到好老,雖然望落去好似好容易整,但係其實一樣係好考功夫。蛋餅有好多隻唔同口味,本身鍾意起司就揀依個喇,玉米同肉鬆蛋餅都多人揀⋯⋯

平凡媽媽煮嘅台灣菜,無論佢哋嘅故事,以及食物味道,都能夠吸引更多人慕名而來。滷肉飯好出色,係我食過最好食嘅滷肉飯
,蛋餅都好出色。推薦大家去what to eat 吃什麼 食滷肉飯同埋個蛋餅⋯⋯
滷肉飯(小碗)
起司蛋餅