餐廳: 茶木‧台式休閒餐廳 (德福廣場1期)
資訊:

2023-01-25 392 瀏覽
朋友知道我鐘意食台灣嘢,佢就專登帶左我黎呢度食晚飯。佢話呢間餐廳長期都多人排隊,佢來自台灣,正宗台灣菜。餐廳都大,所以我哋等左一陣就可入座。餐廳環境光猛,木系裝修,文清風格。呢度都幾多嘢食,用qr code點餐,我哋點左兩個晚餐,加錢有小食,飲品同甜品等等。自家製台式燒香腸:口感札實,煙韌,食落juicy,色澤分明,好食。黑麻油雞翅:好香黑麻油味,雞肉夠嫩,好味。黃金鹽酥雞:剛炸起,熱辣辣,炸粉一d都唔厚,鹹鹹地,夠味,幾好。鳳梨鮮果甜酸肉配肉燥飯:呢個餸用真菠蘿煮就特別好食,另外鮮果有火龍果、荔枝同士多啤梨等,肉係咕嚕肉,整體食落甜甜酸酸,係開胃餸。本身跟白飯,我哋轉左肉燥飯。肉燥飯肥瘦均勻,汁鹹鹹地,唔錯喎。軟殼蟹龍蝦汁手作麵:軟殼蟹大大隻,炸得香脆。手作麵煙煙韌韌,沾滿龍蝦汁好好食。台式抹茶latte (熱):估唔到抹茶味都幾濃,甜度剛好,好飲喎。玫瑰紅棗桂圓茶:成個茶壺上,大大壺。淡淡玫瑰味,好香,甜甜地,養生之選。可頌窩夫:窩夫朱古力味,即叫即整,熱熱地就最好食,仲脆脆地添,我就最鐘意呢個。

黑麻油雞翅:好香黑麻油味,雞肉夠嫩,好味。

2023-01-19