2021-03-14 602 瀏覽
係深水步經過見到呢間甜品舖,本身冇諗住食,但望完menu見到有芋圓同其他小食,就比佢吸引左😂😂______________________________🍡嫩鮮芋奶凍 $25 + $3 煉奶真係好少見咁平既芋圓,有仙草凍、芋圓、地瓜圓、珍珠、湯丸、紅豆、綠豆仁、薏仁、西米咁多配料。芋圓同地瓜圓個味唔算好濃,但好煙韌😝同埋都幾多下🤩珍珠同湯丸正常發揮,原本以為豆類會太多,但食食下發現所有野既比例啱啱好😳食到尾每樣都仲有係度,唔會有一個配料特別快食完👍🏻仲要唔細碗,真係好抵食😋加煉奶只係我中意食煉奶同偏甜😂😂普通人就咁淨叫已經夠👍🏻😂另外仲可以+$5加芋頭.🐔鹽酥雞 $30佢地係即叫即炸🤩一上到枱熱辣辣🔥香噴噴🤤份量都比想像中😚多食完甜野再食咸野係咁loop是常識吧😝有啲鹽酥雞會太咸,但依個唔會👍🏻👍🏻食到好香椒鹽味,但到最後一舊都唔會覺得太咸😋加分加分。而且肉質都幾嫩,炸粉唔會太厚👍🏻
🍡嫩鮮芋奶凍 $25 + $3 煉奶
🐔鹽酥雞 $30
🐔鹽酥雞
🍡嫩鮮芋奶凍 (+ $3 煉奶)
題外話/補充資料: 服務好好,4-5點去加上落毛毛雨唔多人,個姐姐幾nice,上鹽酥雞果陣有叫小心熱😘
2021-03-04
🐔鹽酥雞
🍡嫩鮮芋奶凍 (+ $3 煉奶)
  • 🍡嫩鮮芋奶凍 $25 + $3 煉奶
  • 🐔鹽酥雞 $30