段純貞自稱台灣第一牛肉麵,食完今次牛肉麵,我相信段純貞紅燒湯麵喺台灣冇第一都有頭十名呱😂*紅燒腱心半筋半肉牛肉麵 $88紅燒湯底採用新鮮牛脂拌炒各種香料、藥材、花椒麻椒,再加入牛骨湯煮足8個鐘。每一啖都有濃烈藥材香、微微椒麻香,濃而不膩。我揀幼麵,口感較腍,非常好吸湯。半筋半肉屬於肩胛位,牛筋滑嫩且有彈性,牛肉柔軟又不失肉感。。(下午茶餐) 台式冬菇肉燥拌麵 配紅油抄手 $88五花腩半肥瘦配冬菇粒,煮到入味,有少少膠質。幼麵煮得再腍啲,醬汁微甜,撈麵唔算好夾,而且肉燥大粒大粒,邊夾麵會邊掉落碗底。滷蛋正常發揮,半熟蛋黃唔錯唔錯。紅油抄手皮薄餡靚,每粒都有一隻蝦,非常飽滿。配辣油、脆豆,麻辣過癮,想一啖接一啖。
紅燒腱心半筋半肉牛肉麵 $88
紅燒腱心半筋半肉牛肉麵