2018-10-03 37 瀏覽
今日工作嘅關係就去咗沙田河畔, 當搵緊食咩好嘅時候,就見到一間極之親切既舖頭名,即刻吸引咗我啦…………“九份。十分”, 相信對每一個香港人都絕對唔會陌生啦🤗🤗食台灣嘢當然唔少得食牛肉麵啦,我就叫咗個 *紅燒牛肉麵* 湯底好濃牛肉味, 辣度適中唔會太嗆喉,牛肉嫩滑無筋,加埋粗麵,非常有口感,極之夾,推介再嚟咗一個 *鹽酥雞扒飯* 炸得外脆內軟, 雞肉一啲都唔會好乾好韌,配埋肉燥 ……惹味再叫咗兩杯好靚嘅飲品, 一杯係 * 阿里山之夜* (其實係~蝶戀花青蘋果沙冰), 另一杯係 *墾丁星空* (其實係蝶戀花青檸沙冰) 兩杯唔單止個名靚, 賣相仲好😍😍, 因為沙冰關係,非常解渴,絕對係消暑之選最後,必須要讚嘅係服務員態度好好,快捷又親切, 好細心了解客人需要,唔似其他餐廳成日叫極都唔應! 令人好有親切感, 期待下次再光臨
食台灣嘢當然唔少得食牛肉麵啦

2018-10-03