2019-09-21
可能因為我成日搭車都會經過「台灣麵」嘅關係,每當喺荃灣想食台灣嘢嘅時候都好易諗起呢間鋪。今晚一於去食一食佢!每次食都必揀呢個餐!一個大碗分兩邊,A/B 任揀,連原本係麵嘅都可以改做肉燥飯!自由度極高!👍🏻雙排雙格餐 (A+B款) $65今次揀咗A.香酥雞腿肉燥飯+B.韮菜肉雲吞乾拌麵。雞腿🍗真係成隻劈三嚿咁上,連埋肉燥飯喺底,份量好足!另一邊三隻韮菜餃雖然唔可以話好大隻,乾拌麵亦唔算好多,但整體嚟講兩邊加埋個份量都係中上同埋味道都good!👍🏻建議比較大食嘅話最好就咪揀晒兩邊都係麵底,如果唔係就有機唔夠食。酥炸花枝丸(6粒) $33另外叫咗款小食,送到嚟果陣熱辣辣🔥,而且花枝丸味道都一向無死,好味!雙拼餐餐飲轉台式飲品都係加$4,價錢合理!我叫咗凍胚芽奶茶,叫少冰真係少到俾我~👍🏻台式奶茶少少偏甜,而胚芽如果可以再多啲就更好!
雙排雙格餐 (A+B款) $65
酥炸花枝丸(6粒) $33