2019-06-20
【微酵烘焙】薯頭 $24似唔似一個薯仔?🤣像真度好高既薯仔麵包😝,中間餡料加入薯仔、火腿、洋蔥同粟米,綿密薯仔粒加埋火腿粒等,味道較豐富。香菇麻糬包 $22好可愛既香菇造型😍,原本一睇個樣以為係香菇包,但其實佢裏面係黑芝麻醬加麻糬既餡料,黑芝麻醬味道比較濃郁,亦都偏甜,所以夾埋麵包食就岩岩好,不過覺得麻糬餡過少,一邊有一邊無咁😅,如果加返多啲會好。 章魚大哥 $28這是要萌死誰😆,章魚大哥用左香腸做成章魚既觸鬚,裏面除左香腸外,仲加左台式海苔肉鬆,肉鬆份量好多,甜甜地都唔錯😁,不過略嫌香腸乾身左少少。 酥烤羅宋 $24呢款包係台灣傳統麵包,麵包比較札實,而麵包芯口感綿密,牛油香味較重。 藍芝士奶蓋極濃日式抹茶 $40今次揀左藍芝士奶蓋,先呷一啖奶蓋,藍芝士既味道係非常濃烈~同一般既甜芝士奶蓋比較大分別。抹茶唔太甜,甘澀味比較重。 鮮醇芋頭奶 $36鮮奶入口好順滑,先拌勻芋蓉再飲,可以飲到芋頭香味,而且仲加左綿密芋粒係裏面,幾有咬口。 .
薯頭 $24
香菇麻糬包 $22