2018-05-08
香港越來越多台式飲品店,最近有一間新嘅台灣過江龍黎咗香港啦!主打嘅就有佢哋全台首創嘅方形珍珠~聽落幾得意所以我就決定今日黎試吓佢😋好彩今日晏晝唔係好多人排隊姐~佢會有塊板話俾你知有咩賣晒有咩仲有得賣!本來想叫方形珍珠鮮奶茶,店員貼心咁問我係咪第一次飲,之後就介紹我飲佢哋嘅主打招牌《方形珍珠鮮奶》L$29首先是講咗呢個外賣袋先!個設計好得意呀!有手抽~仲有一個位俾你插支飲管落去~鮮奶好好飲,唔單止奶味重,仲有少少黑糖味!其實本身真係唔知啲珍珠變咗方形有咩咁特別,但係原來連質感同味道都會唔同!咬口10分Q彈~質感有啲似啫厘同珍珠之間,味道就係仙草同珍珠之間🤔都幾特別既我本身住係方形珍珠奶茶嗰陣,店員仲有問我想要咩茶底,原來佢有幾種茶底可以揀,分別有茉莉、烏龍等等佢嘅鮮奶咁好味我下次都想試下佢嘅珍珠奶茶!
好彩今日晏晝唔係好多人排隊姐~
佢會有塊板話俾你知有咩賣晒有咩仲有得賣!
鮮奶好好飲,唔單止奶味重,仲有少少黑糖味!
佢嘅鮮奶咁好味
我下次都想試下佢嘅珍珠奶茶!