2023-07-07 372 瀏覽
記得以前拍拖成日都同爸爸一齊去台灣旅行,最鍾意就係行夜市其中一樣最掛住嘅就係台式滷水所以今日抽起條癮就走咗去 #葵芳新都會廣場 台式 #燈籠滷味這家燈籠餐廳由台灣過江龍開設,環境古色古香,像過了梧桐樹下的舊街。我點左「燈籠飽飽2人餐」可以試過晒佢哋著名的滷味,真係食到飽!😋😋😋首先蜂巢🐮牛肚Q彈爽口,豬耳朵👂咬落去個脆脆嘅,超鬼香。百頁豆腐咁平滑咁綿密,麻吉燒咬落一口最鍾意QQ嘅質感❤️好過癮啊!😍白蘿蔔雪白Q彈,黑木耳有 d 脆有d軟,滷醬超級入味。👌🏻🥬唐生菜新鮮 crunchy,台灣王子麵🍜咬勁口感彈牙。人氣台式小吃金黄糖心滷鴨蛋,蛋黃流心,好似黃金咁閃閃發光,美味到不得了!🤤地道夜市小吃Shake Shake 海苔鹽酥雞🐣,海苔鹽另外加紙袋附上,落多少悉隨尊便🤤。脆脆包住雞肉,好滋味!餐飲黑糖珍珠奶茶及古早冬瓜茶幫我消消食,完美!最後細細碗嘅九份芋圓🍡非常足料😍甜度適中❤️燈籠餐廳滷味大餐真係食到飽,好似回到台灣街頭小巷般,滿足到我對台式滷味的渴望,大推介比大家嚐嚐!🤩🥰
記得以前拍拖成日都同爸爸一齊去台灣旅行,最鍾意就係行夜市
其中一樣最掛住嘅就係台式滷水

首先蜂巢🐮牛肚Q彈爽口,豬耳朵👂咬落去個脆脆嘅,超鬼香。
🥬唐生菜新鮮 crunchy,台灣王子麵🍜咬勁口感彈牙。

人氣台式小吃

地道夜市小吃

餐飲黑糖珍珠奶茶及古早冬瓜茶幫我消消食,完美!

最後細細碗嘅九份芋圓🍡非常足料😍甜度適中❤️

• 招牌燈籠滷味