2018-04-12
好耐冇食過燒肉啦, 平時食開既都係韓國燒肉, 今日就試下新野, 食下台灣野先😙 哩間係台灣原來已經有好多分店咖啦~~ 係香港哩到就係第1分店😆😆 我地2個人食, 就安排左我地坐BAR枱, 其實主要都係STAFF燒俾我地食, 所以真係坐邊都1樣🤓 我地真係太肚餓, 所以叫左主食之餘都仲叫左D小食, 有1個普通既麻醬沙律同1個WASABI 8爪魚仔.. 2個都好開胃 味道都幾好😄到左主食方面, 其實我地都係叫左D佢地主打既肉, 其中牛舌真係超級推介.. 配埋檸檬汁真係一流 令到整體既口感都減少左油膩既FEEL.. *PS 哩到提供"點"肉既醬料係檸檬汁, 另外都可以按需要加蔥花同蒜泥.. * 其餘仲叫左牛肋肉, 豬肉,雞肉.. 除左肉之外當然都有叫下其他野食啦.. 哩份燒烤菇係佢燒起俾我地既.. 由我地落單到俾我地AROUND燒左半個鐘.. 真係好有心機呀❤.. 所以咬落去好JUICY~~ 粟米我地都係後加咖, 因為見到人地個D好靚呀隻色HAHAHA.. 真係未見過黃得咁好睇既粟米.. 不過佢都唔係得個樣.. 食落都1樣係咁甜🤪 最後仲加多1個墨魚肉既腸, 因為實在都真係唔平, 所以就想
最後仲加多1個墨魚肉既腸, 因為實在都真係唔平, 所以就想叫黎試下睇下佢咩料🧐 1開頭都仲以為係D急凍台灣腸.. 點知食落真係大趺眼鏡... 係新鮮既魚肉+墨魚肉整成既腸仔.. 咁就知道點解要哩個價錢啦🤓🤓