2023-11-02
呢間台式麵店喺中環嘅分店lunch time經常都大排長龍🇹🇼原來近排喺灣仔都開咗間新店,喺正地鐵站隔離好方便🚇花雕麻油雞湯麵 $92天氣開始涼涼哋💨最啱就食啲滋補嘅湯麵,花雕酒以另外一個杯仔分開上🍶可以隨意調校酒味濃度,湯入面亦都有紅棗、杞子等食材,藥材味唔怕好重,容易入口,飲完唔怕口渴😋雞卷切得幾厚身🐔咬落好有滿足感,麵底用上烏龍麵,質感滑溜😙古早滷水拼盤 $78滷水拼盤有齊晒雞翼、豬耳、牛𦟌同埋滷蛋🤓調味啱啱好唔會好鹹,特別推薦豬耳同埋滷牛𦟌👍🏻兩樣都煮到入晒味同埋好淋,充滿膠質😎芋圓仙草凍 $42呢個超級有驚喜😍😍係心目中全港Top 3好食嘅芋圓!一拎上枱嘅時候已經覺得好大碗,芋圓同埋仙草嘅份量比出面甜品店嘅多🤣而且質素唔錯,估唔到性價比極高❗️芋圓質感煙韌有咬口,食得出各自嘅芋頭番薯味🤩仙草大大件,都係煙煙韌韌咁,淡奶份量好夠,每一啖都充滿奶香🍼雖然佢嘅配料剩係得紅豆,但係反而啱晒我呢啲唔鍾意食其他配料食到飽晒嘅人😆
花雕麻油雞湯麵 $92
古早滷水拼盤 $78