2019-08-19 295 瀏覽
朋友推介KOI The好好飲,叫我一定要去試下。今日經過佐敦KOI The,於是就睇下有咩野飲啦。這間店門面都幾得意,有大大KOI The 珍珠飲品模型供客人影下相打下卡。金色白底茶杯標誌簡單得黎時尚。都幾多選擇下,茶,奶茶,招牌瑪奇朵,口感系列,茶拿鐵及果汁,連Size都有大中小之分。左揀又揀,揀左芋圓紅茶拿鐵,中size,七分糖,少冰,$30。店鋪有5-6個店員,在我之前亦沒有其他客人在等待飲品,單單我一杯飲品等左成十分鐘,效率何其慢?充足人手,有5-6個職員,究竟在忙什麼呢?客人暴曬下等左成10分鐘,終於有野飲啦。睇落賣相都唔錯,層次分明。店員提示飲用前先搖一搖,更宜飲用。飲落發現中伏!啜極都啜唔到,d芋圓塞實晒支飲筒,飲來飲去都飲唔到。之後成支飲管拎出黎,從飲管底部吸返d芋圓出黎。嘩!咩事丫?有冇攪錯,成條芋圓麵條吸左出黎,十幾粒芋圓串串相連,痴埋一齊。這是什麼鬼東西?等左成10分鐘,精心製作的飲料,原來係垃圾!垃圾!之後再飲下杯芋圓紅茶拿鐵,太甜好難飲,紅茶味欠缺,沒有拿鐵味,勁重奶精糖水味,芋圓硬崩崩。無下次,免費送俾我都唔會要啊!

金色白底茶杯標誌簡單得黎時尚。

芋圓紅茶拿鐵

嘩!咩事丫?有冇攪錯,成條芋圓麵條吸左出黎
,十幾粒芋圓串串相連
,痴埋一齊。

2019-08-07
15 分鐘 (外賣自取)
  • 沒有值得推介的!!!