2021-09-17 213 瀏覽
之前見到有網上IG朋友食呢一間慶祝生日,是就book咗生日去呢一間試吓睇吓好唔好。一開始揀Menu嘅時候揀咗1280晚市嘅嗰個套餐,見到個Menu咁少野都feel到有少少伏。跟住就開始上前菜。前菜係鮑魚仲有一啲酸酸地嘅開胃嘢,都OK嘅不過略嫌細分左啲之後到一啲刺身,都還可以。但係開始有啲伏,就係因為見到個師傅想等齊所有食客食埋同一款嘅食材之後先至落下一款。由於我嗌嗰個係最平嘅套餐所以份量都係最少嘅,變咗我同朋友戇居居咁樣坐喺度望住隔離枱嗌左貴啲套餐嘅食客,係咁食我哋冇嘅嘢,感覺過咗四個字都係冇任何食物上嚟我哋嗰邊。而且師傅明顯側重服務俾貴套餐嘅食客,同遠處枱俾咗貴價錢嘅食客有傾有講,但係我哋呢邊就就咁放個壽司擺喺我哋面前講兩句就行返走。正常食呢啲貴價嘢我expect係會有一個師傅serve一組客人,但今次係一個師傅服務四台客,明顯人手不足導致我完全被冷落。你千零蚊慶祝生日飯都唔會想有咁樣嘅待遇。我食完之後都成肚氣。食完熟食之後又等咗幾個字都係冇任何嘢食上枱,最後我燥到要直接同個師父講點解咁鬼耐仲未上,佢哋先知死,喺10分鐘內連續上咗三款菜,咁樣完咗呢次omakase 嘅晚飯。奉勸大家慶

奉勸大家慶祝生日或者其他嘢,千祈唔好幫襯。食到一肚氣!
紫菜夾拖羅