2022-07-13
已經好耐冇黎牛大人食野喇 !! 😭😭 因為實在太多人 , 太難 book位 ! 牛大人開店至今 , 人氣不減 , 分店仲越開越多 , 可見其實力 👍👍 終於book到今日嚟銅鑼灣牛大人食一個 early dinner 放題 ! 🙃我地揀左阿嬤養生濃湯鍋 , 初頭都驚好重藥材味 , 原來唔會 ~ 有味又唔會太濃 , 唔驚搶左食材應有嘅味道 ! 怕藥材味嘅朋友都唔使擔心 , 用呢個養生鍋打邊爐自我感覺好 d , 一路打邊爐 , 一路養生 ~ 身為牛肉愛好者 , 我哋每款牛都叫左黎試試 ,個人極度推介 🤗 安格斯牛小排 🤗 同埋 🤗 上腹牛五花 🤗 有牛味 , 口感好 , 唔嚡 ! 我地 encore 左無數咁多碟 另外 , 安格斯一口牛肉粒有驚喜 ! 牛味好澴 , 肉質出乎意料地腍 !! 😲仲有北海道十勝豚 , 你睇下d脂肪分佈得幾均勻 ! 好食 !! 😋😋海鮮方面 , 我就推介蝦同脆肉鯇片 !牛大人仲有水蓮食 !!! 第1次試 , 幾特別 , 大家要試試 !每次嚟都對佢嘅自家茶品非常欣賞 , 今次又飲左幾支 , 今日仲發現新野 , 有 AL 代言嘅 OOHA 飲品 , 除此之外 ,
仲有北海道十勝豚 , 你睇下d脂肪分佈得幾均勻 ! 好食 !! 😋😋 海鮮方面 , 我就推介蝦同脆肉鯇片 ! 牛大人仲有水蓮食 !!! 第1次試 , 幾特別 , 大家要試試 ! 每次嚟都對佢嘅自家茶品非常欣賞 , 今次又飲左幾支 , 今日仲發現新野 , 有 AL 代言嘅 OOHA 飲品 , 除此之外 , 我地加錢叫咗冰荷青桔梳打 , 大杯抵飲 , 清新開胃 , 可以食更加多碟牛肉 😝😝 之前嚟食每人都會送雪糕 , 今次都唔例外 , 而家仲可以揀 甜品 ! 我揀左台中仙草凍 , 1 d 都唔頹 , 好足料 ! 口感一流 !!
食完飽飽嘅火鍋再嚟一個咁有儀式感嘅台式甜品 , 真係令成個晚餐體驗提升不少 !! 😌😌 雖然已經好飽 , 但食甜品係另一個胃 ! 整體黎講 , 牛大人仍然保持到質素 ! 食物種類豐富 , 座位又舒適又乾淨 , 上菜又快又準 , 2個鍾不停食 😂 性價比真心高 !! 👍👍