2022-05-24
限聚令放寬一定係覓食好時機🎶今日可以同一班朋友嚟到呢間餐廳👍🏼第一個感覺就係好有格調,好氣氛,食嘢飲嘢打卡絕對係一流嘅選擇,以食物質素真心釋出誠意,飲品都係一個非常之高水準嘅餐廳,忍唔住要分享呢位調教飲品同事,服務都做得好好嘅Lemon哥哥俾大家認識一下,第一次嚟呢間餐廳認識到呢位咁特別嘅高手真係太開心!龍蝦🦞湯冇得輸唔係死咸嘅龍蝦湯, Creamy順滑亦有好多蝦喺裏面上盛嘅龍蝦湯❤️❤️😍😍❤️❤️❤️加拿大豬架呢段時間好多西餐廳都會用,而且佢唔使100%熟晒可以七成熟,令到個豬扒好Juicy唔會好靭,兼且食到好似有黑毛豬箇中感覺,而呢種質地嘅豬食落口會有少少爽口,所以係好特別,再加上個沙律菜同埋薯仔係令到你口感好豐富😍呢一個青口首先好大隻,而且平時都係白酒啦蒜蓉味呀,今次佢特登話加埋辣椒個汁,係超好味,蒜蓉、辣椒、白酒三樣嘢彼此冇話邊個搶邊個,係平均嘅口味而且加上超新鮮嘅青口材料,所以佢嘅鮮甜味同埋呢幾個三個配料真係做得非常之上盛,最重要你估唔到,旁邊嘅薯條都係好值得推介俾大家,因為嗰個薯條唔單只就係淨係咁炸,佢有少少一層薄薄嘅脆槳,令到個薯條更加脆口,後來都忍唔住嗌多份,加$10仲有黑松露
今日可以同一班朋友嚟到呢間餐廳👍🏼
龍蝦🦞湯
❤️❤️❤️
呢一個青口首先好大隻,而且平時都係白酒啦蒜蓉味呀,今次佢特登話加埋辣椒個汁,係超好味,蒜蓉、辣椒、白酒三樣嘢彼此冇話邊個搶邊個,係平均嘅口味而且加上超新鮮嘅青口材料,所以佢嘅鮮甜味同埋呢幾個三個配料真係做得非常之上盛,最重要你估唔到,旁邊嘅薯條都係好值得推介俾大家,因為嗰個薯條唔單只就係淨係咁炸,佢有少少一層薄薄嘅脆槳,令到個薯條更加脆口,後來都忍唔住嗌多份,加$10仲有黑松露醬添一定要食㗎 !💪🏼💪🏼👏🏻👏🏻☺️☺️
呢一個鹽燒牛脷簡直係必食推介!👍🏼👍🏼👍🏼佢嘅厚度非常之夠,當擺上台嘅時候已經聞到呢個燒牛脷嗰種嘅牛香味,有少少好似煎午餐肉嗰種嘅味道,最重要當佢擺落口嘅時候,你會覺得自己好似食緊一舊牛味嘅午餐肉,煎得好香而且佢嘅淋度係非常之夠,所以大家都話到呢太好食喇!☺️☺️👍🏼👍🏼❤️❤️👏🏻👏🏻
接著為你介紹兩個廚師發辦,第一個係廚師發辦鱸魚意大利飯,鱸魚煎得好香而且嗰塊魚皮仲可以好脆口,意大利飯係真係正宗做法好Creamy但係都好煙靭啱晒我口味!
然後我個先茄辣汁意粉都係有廚師幫我哋安排,味道係帶有香草同埋先茄再加上有少少辣汁配合起上嚟好開胃,以為日本有「Omakase」,而呢間西餐廳都可以有廚師發辦,真係嘅驚且喜嘅兩款菜式。👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻☺️☺️
Free style cocktail
@ Signature cocktail Edelweiss 雪絨花
💐花語~「重要的回憶」
🍹 Milk Vodka ,biscotti ,餅乾味 Liguror,milk caramel sauce .
此乃甜品類的Cocktail
Freestyle Mocktail- S’ate Tonic
🥃 西柚汁 Cranberry Juice 薰衣草糖水
Top up tonic water 稍有漸層 乾西柚、Rosemary作裝飾
口感酸甜開胃清新🥰🥰🎶🎶
🍍🥥Virgin colada
新鮮菠蘿、椰子奶、牛奶、椰子糖水?菠蘿汁打成混合物加上Whip cream乾菠蘿及車厘子做裝飾,簡單清新嘅一杯無酒精雞尾酒。🌹🌹
Virgin Mojito
🍋白方糖,青檸, Soda用榨汁器擠壓水冰成半球作裝,清新一杯飲品簡單好味!💦💦💦
Tiramisu
呢個Tiramisu好食之處唔係單單嗰個睇嚟Tiramisu,而係廚師好細心將一啲唔係好甜嘅馬卡龍,加埋好新鮮嘅士多啤梨藍莓砌成一個咁靚嘅甜品,招呼我哋性價比超高,用心製作到最後甜品都係咁出色太開心啦!🍓🍓😍😍
呢個蘋果批配雲呢拿雪糕真係冇得輸,個雪糕係由比利時運過來,好香雲呢拿味,而蘋果批亦都唔係好甜,廚師好用心咁蒐集食物入口嘅來源,試到最好口味先至安排出品,最後真係冇辦法,叫廚師出嚟表揚下佢,佢叫做Dennis一位非常之有心有力有誠意嘅廚師,亦都好開心今晚一路食一路同調酒師及餐廳經理Lemon 哥哥傾偈,以上我地飲既Cocktail 都係佢好用心同我哋安排,而且毫不吝嗇將佢嘅配方同我哋分享,有時食飯唔係真係淨係食飯,而係可以同食店嘅廚師、經理傾偈、確實係一件賞心樂事,我真係覺得我哋響呢一間餐廳享受左一個好開心嘅晚上❤️❤️😍😍👏🏻👏🏻👍🏼👍🏼