2024-05-28
由於new join 新公司,呀姐好好咁請我哋成班同事食飯仲叫同事book埋枱lunch就嚟呢度後尾有同事先講,呢間係新開嘅cafe,佢係附近返church之後食過覺得好食,所以推介俾呀姐。於是我哋成個department浩浩蕩蕩咁就嚟team lunch勒。本身入到嚟其實個空間感係幾令我impressive嘅大家都知而家香港寸金尺土,唔搭枱又唔密質質嘅空間真係買少見少一嚟個就嚟咗個小食,就係個蕃薯條,其實就咁睇,我係唔想食,因為覺得好似好多油炸過咁同埋都係啲來貨野,味道都應該似好假點知一食落,真係好有蕃薯嘅甜味,同埋唔係似用好多油炸如果大家on diet緊,千其唔好試,因為食過一條,通常都忍唔住食第二條。然後就有個沙律,呢個沙律算係幾足料,啲藜麥唔算係亂俾,灑得幾靚。個汁係呢間餐廳自己調嘅蜂蜜刁草油醋汁,食落係中和咗頭先食蕃薯條嘅熱氣感。啲蝦我以為係啲雪藏野,點知佢入口好爽口,而且無雪味,應該似係用新鮮,呢下幾impress到我呢個又係唔好睇外表,因為我諗咗好耐食唔食,唔明點解啲飯要粉紅色咁low 後尾我同事係強烈推介呢個,佢話條魚勁似銀雪魚又唔腥的確,入口皮脆肉嫩,而且啲粉紅色嘅r
仲叫同事book埋枱lunch就嚟呢度
本身入到嚟其實個空間感係幾令我impressive嘅
同埋都係啲來貨野,味道都應該似好假
點知一食落,真係好有蕃薯嘅甜味,同埋唔係似用好多油炸
後尾我同事係強烈推介呢個,佢話條魚勁似銀雪魚又唔腥
的確,入口皮脆肉嫩,而且啲粉紅色嘅risotto係用紅菜頭汁整出嚟,
用意其實係咁大舊魚肉入口係有啲漏,但呢個risotto清新嘅口感完全中和返。
不過當然唔夠我鍾意嘅另一間西班牙餐廳比,畢竟人家的Paella賣緊4百幾
呢度勝在仲係即叫即焗,性價比高,賣緊百幾蚊 jar ~
但呢間我bookmark咗下次還是會再嚟。