2023-02-07
自從疫情之後香港多咗好多主要做外賣嘅餐廳,但其實喺台灣好耐之前就已經好興食鐵路便當🍱而呢間台式便當店喺香港開咗之後一直好多人幫襯🥰仲開咗好多分店~堂食同外賣店都有😗呢日諗唔到食咩,就決定喺附近買呢間嘅外賣返屋企😋隔咗差唔多半個鐘都仲熱辣辣🥰🌟士林鹽酥大雞腿便當套餐🍗 $68 (4/5)呢個雞腿好大隻!😈😍炸皮好薄好脆,鹹度適中,好惹味🥰而且肉質好嫩滑同好juicy😚便當裡面仲有台灣腸、雜菜同粟米等,好豐富好滿足✨🌟逢甲香烤豬軟骨手工湯麵套餐 $78 (3.5/5)豬軟骨份量都算多,而且分開裝,令佢唔會俾湯浸住👍🏻食落好入味,軟骨部分好淋,有漿口嘅感覺😍手工湯麵較軟身,連湯一齊食都幾夾💛🌟懷念鹽酥雞 跟餐+$14 (3.5/5)跟餐加錢就有小食🤤$14就有一兜鹽酥雞都幾抵😌份量都唔少,而且大大粒😚🌟梅香脆地瓜 跟餐+$14 (3.75/5)呢個地瓜都好食😋😋外脆內軟,而且蕃薯好甜😙配合梅香粉鹹甜鹹甜咁好滿足❣️🌟芙香蘋果茶 (4/5)呢個飲落個味好似平時飲開嘅蘋果綠茶🤣❤️好香蘋果味,好fresh✨🌟梔子花綠茶 (3.5/5)綠茶味都好香濃,仲會回甘,解膩一流👍🏻總括嚟講呢間便當店性價比高,
🌟士林鹽酥大雞腿便當套餐🍗 $68 (4/5)
🌟逢甲香烤豬軟骨手工湯麵套餐 $78 (3.5/5)
🌟懷念鹽酥雞 跟餐+$14 (3.5/5)
🌟梅香脆地瓜 跟餐+$14 (3.75/5)
🌟芙香蘋果茶 (4/5)
🌟梔子花綠茶 (3.5/5)
綠茶味都好香濃,仲會回甘,解膩一流👍🏻
總括嚟講呢間便當店性價比高,仲要大大份,單叫便當最平50幾蚊就食到😎而且食物質素都唔錯💛推介大家試呀~
加一服務費:❎
回頭率:❤️❤️❤️❤️ (5個❤️為滿分)
📍地址:小胖台灣便當 (觀塘)
觀塘開源道63號福昌大廈地下A11號舖