2023-12-29
啱啱去咗一間cafe,唔係普通嘅鋪頭,入面裝修得好有feel👀,四圍古葩古鑣一堆,真係重有格調!餐牌上面啲嘢都好吸引,尤其係啲蛋糕,我真係忍唔住要點!首先食咗塊伯爵茶千層蛋糕,真係揼晒牙😋!蛋糕層層疊疊,每層都軟綿綿,忌廉滑溜溜,輕咬一口已經滿口伯爵茶香,淡淡嘅苦澀配上甜味,啖啖都唔膩口。開心果千層蛋糕,佢那種開心果嘅香味,夾埋嗰微微奶香,真係得嚟又香又脆嘅妙😍。一面享受嗰啜滑嘅蛋糕忌廉,一面嚟杯Americano,無糖無奶嘅清新,帶有淡淡嘅酸味,飲落去之後頓時覺得精神好多🌟。最後,茶飲選咗檸檬茶。飲品香氣怡人,清新檸檬嘅味道,唔會過於酸鼻,吞落肚裡暖笠笠,真係perfect!總括來講,這家cafe嘅食物同氣氛都一流,令人食得幸福,心情都靚晒。靠味道當故仔講,屋企人會話我嘅口水講故仔。下次仲一定會再嚟!🍰🍵👍