2022-01-11 2030 瀏覽
元旦日約了好朋友去尖沙咀看燈飾, 到了晚飯時間才找餐廳, 結果找到海港城 八月居, 不用等位, 於是決定在此吃晚飯.看過餐牌,有散叫菜式和套餐多款, 都幾吸引.  我們四位選了超值共享宴$1, 548,  套餐包括有白雪燕窩燴龍蝦湯,  龍蝦湯味好濃郁.慢煮茶香鸭配荷叶餅.  賣相吸引.  用木盤子盛載.茶燻鴨, 已去骨, 鴨肉有茶燻味, 好食.   用荷叶餅包著食, 真滋味.   鮑汁扣原隻花膠    厚切的花膠, 膠質豐富.   鮑汁鮮味濃郁, 冬菇也好味. 份量足.香茅炆原條海斑:熱騰騰用瓦鍋上檯.   魚肉滑, 肉質嫰又入味.翡翠苗上湯浸瑤柱.  吃得健康.炒飯, 用上蟹稃及蛋,  好滿意.套餐無甜品.   我們最後加了四碗, 燕窩杏仁茶,  滿滿的燕窩配上濃郁的杏仁茶, 香滑又順口. 價錢中肯, 食物 OK.  會再來.
白雪燕窩燴龍蝦湯,  龍蝦湯味好濃郁.
慢煮茶香鸭配荷叶餅.  賣相吸引.  用木盤子盛載.
香茅炆原條海斑:熱騰騰用瓦鍋上檯.
魚肉滑, 肉質嫰又入味.
翡翠苗上湯浸瑤柱.  吃得健康.
炒飯, 用上蟹稃及蛋,  好滿意.

價錢中肯, 食物 OK.  會再來.
  • 鮑汁扣原隻花膠