2022-09-26
朋友話請我食好野, 去 GYU TOWN, 我估吾到食什麼 ?? 因為 GYU 字典查吾到解釋.依地 點指示去到, 原來糸 牛舌專門店, 我仲意啊 ! 等了 15分鐘, 有位了.大家-齊睇餐牌, 項目好多, 眼花瞭亂.我倆即叫了兩個套餐, 美國牛小排配牛舌尖 (禦. 重盒) $173, 加$18, 有沙律, 湯, 飲品.及 燒牛舌芯套餐 ( 鐵板糸列) $128 . 加$28,有沙律, 湯, 飯 及飲品.飲品叫了兩罐汽水, 立即這送到.套餐 10 分鐘 也 送到, 美國牛小排配牛舌尖 (禦. 重盒) , 陣容犀利.及 燒牛舌芯套餐, 好豐 富.一起飲啖 牛舌湯熱騰騰, 有非常濃郁的牛味. 沙律系 西蘭花, 椰菜花, 同紅蘿蔔粒, 好爽口, 加了日式芝麻醬, 醒胃.厚切牛舌尖. 香噴噴.牛舌尖煮得好稔, 又嫩又滑, 保留肉汁. 美國牛小排, 肉汁豐富有牛味, 肉質有彈性. 燒汁好靚, 雞蛋絲和紅酸薑絲. 撈埋一起食, 口感真不錯.牛舌芯兩大塊, 放於鐵盤上熱辣辣. 夠嫩夠厚, 用洋蔥墊底, 肉質粉嫩, 口感爽彈
飲品叫了兩罐汽水, 立即這送到.
牛舌專門店, 香港沒有多間店家, 所以多謝朋友好介紹.