陳金:吃生記不必吃任何甚麼「名菜」,「招牌菜」等等,原因是, 根本每道菜, 簡簡單單的,他都做得好.生炒骨:又脆又香, 粉薄, 肉質是好的, 吃上來心裡又軟腍, 加上菠蘿和汁的酸甜, 生炒骨炒到咁都真係極品.勝瓜浸魚肚:其實睇落好似好簡單, 不過我覺得成件事要做成係「一道菜」係唔易的,好多時係「瓜還瓜,魚肚還魚肚」,但呢度唔會煮到咁, 料好,煮得好, 簡單的菜式都變得唔簡單.椒鹽鮮魷:吃到停不了, 本身已經好新鮮嘅魷魚,根本點煮都好味道, 薄薄嘅炸粉, 食起上來外脆內軟, 食得好過引!焗魚腸:而家根本連食焗魚腸都難, 就唔洗講好食唔好食, 生記仲有整, 而且仲整得好好.焗個魚腸其實唔易, 焗唔夠又唔香,腸又唔熟, 焗過火d蛋又老, 呢度整得剛剛好!伴少少胡椒粉….正!!臨尾食埋個白糖糕, 完美終結!!
陳金:

臨尾食埋個白糖糕, 完美終結!!
2013-01-04