2020-08-13 167 瀏覽
疫症未受到控制,  政府限聚令實施,  禁晚間堂食.  大家要買外賣回家做晚餐. 朋友教我去 灣仔道  Ocean Three,  可以買 生蠔, 冰鮮海鮮, 今晚來得遲, 7:30pm,  生蠔已沽清了.改考慮買帶子, 虎蝦.   看來 亞拉斯加蟹腳, 牛扒,  同雞也不錯.店員見我東張西望,  好想食海產, 於是介紹我買花膠, 我真係要試試, 鮑汁花膠, $68- , 包裝大方得體, 送禮自用也可以, 如果味道好, 下次買給女友. 翹花膠翅, $48- , 好大包, 一定要買來試試.包裝袋外面, 附有食用建議, 圖文並茂.先試 鮑汁花膠,  剪開袋內有兩小包,  一包鮑汁, 一包花膠.  依提議可 放入蒸煮爐或微波爐加熱便可, 簡單又快捷. 濃濃的鮑汁,  加上 厚 厚 的花膠, 好像去了酒家食飯, 感覺花膠炖得稔, 入口軟糯, 鮑汁濃稠適中. 食花膠, 暖胃又滋補. 翹花膠翅加熱後, 又從膠袋倒出湯料.  有點驚喜, 看來像碗仔翅, 用料不馬虎, 有豬肉絲, 仿翅粉絲, 木耳絲, 香菇, 湯底澴濃郁, 色澤及調味都好好.  買急凍湯包. 吃得鮮又健康.一般外賣食品, 會吃得較乾或
翹花膠翅, $48- , 好大包, 一定要買來試試.
包裝袋外面, 附有食用建議, 圖文並茂.
濃濃的鮑汁,  加上 厚 厚 的花膠, 好像去了酒家食飯,
感覺花膠炖得稔, 入口軟糯, 鮑汁濃稠適中.
食花膠, 暖胃又滋補.

翹花膠翅
加熱後, 又從膠袋倒出湯料.
湯底澴濃郁, 色澤及調味都好好.
買急凍湯包. 吃得鮮又健康.
一般外賣食品, 會吃得較乾或味道過濃, 今次買湯包, 吃得健康又有營養.
  • 翹花膠翅
  • 鮑汁花膠