2019-11-11
話說港島有咩好野食? 朋友call我上希慎食距隻豬🐷 啊~~ 係距介紹既一隻震騰騰豬仔🐽🐖 呢度叫南小館plus, 裝修開揚舒服,簡約得來有品味。坐低飲杯蕎麥茶,清香回甘。特色✨ 核桃包(只售28元!🤩🤩) -賣相特別,入邊有練奶,核桃粒,口感軟硬兼備,新菜色勁抵食!陳皮蝦🦐 -陳皮切條有d似九製陳皮,咸香,外邊炸到脆一脆,可以連殼一齊食,仲有冰糖甜味。小籠大滿貫 🥟-試左綠色,湯汁爆滿,肉質鮮滑,無得彈。❤️ 香辣干鍋雜菌🍄 -少少辣,多多惹味! 最入味係菇,索曬d 味道精華! 😍櫻桃🍒鵝肝 -低溫煮鵝肝做成一粒櫻桃狀,賣相十分精美!smooth and creamy, 配桑子食清一清喉嚨。家常炒麵 - 特別之處係用红麴粉,健康飲食👍🏻,好彩又無特別味道(多數驚健康野有草青味)。 芝芝桃桃 -Style類近著名飲品店,不同的是桃肉爽口,新鮮。✨✨✨重頭戲!!!✨✨✨眼訓豬🐷 椰汁奶凍 (HK $28 only) -超級可愛~~~ 震騰騰~~~(無錯,依隻就係朋友介紹隻豬仔 )雖然內心糾結左好耐,唔忍心食,但係味道真係好好!🤣🤣🤣 清甜又滿足☺️🤪😋
坐低飲杯蕎麥茶,清香回甘。
特色✨ 核桃包(只售28元!🤩🤩) -
賣相特別,入邊有練奶,核桃粒,口感軟硬兼備,新菜色勁抵食!
陳皮蝦🦐 -
小籠大滿貫 🥟-
試左綠色,湯汁爆滿,肉質鮮滑,無得彈。❤️
香辣干鍋雜菌🍄 -
少少辣,多多惹味! 最入味係菇,索曬d 味道精華! 😍
櫻桃🍒鵝肝 -
家常炒麵 -
芝芝桃桃 -
Style類近著名飲品店,不同的是桃肉爽口,新鮮。
✨✨✨重頭戲!!!✨✨✨
眼訓豬🐷 椰汁奶凍 (HK $28 only) -
超級可愛~~~ 震騰騰~~~
(無錯,依隻就係朋友介紹隻豬仔 )