2023-02-10 68 瀏覽
估唔到呢條街越嚟越多嘢☝🏻☝🏻見到呢間日式店,望到餐牌好多花款🥰所以就入去試串燒、丼飯、沙律、刺身壽司 咩都有👍🏻白身魚薄切刺身兩款既魚刺身都好鮮甜‼️佢俾我哋嘅醬料唔係豉油同Wasabi (相入面個個)令到刺身嘅鮮味更加突出,豉油同Wasabi更加遮蓋左鮮嘅味道份量都足夠👍🏻薄切平均帆立貝壽司牛油果軟殼蟹卷三文魚5味佢嘅賣相每個都唔錯👍🏻軟殼蟹,牛油果真係絕配‼️內脆‼️三文魚五味有齊唔同烹調方法 好有心思有搭配炙燒、牛油果、海膽……三文魚普遍得黎帶啲特別不過略嫌壽司飯有少少爛麵豉燒日本米茄子‼️‼️推薦 好特別嘅米茄子,醬料味道同口感都好特別👍🏻 雖然佢係蔬菜茄子,但係食落去嘅口感啖啖肉 好實在🤤🤤雖然係麵豉燒,但亦都唔會太重口味野菜天婦羅稻庭冷烏冬建議食之前可以問吓店員推介嘅食法係將左下角嘅蔥花、鵪鶉蛋、蒜蓉…到晒去黑色個杯仔醬汁度,再搞混佢然後就將烏冬點落去食~唔怪之得一開始就咁點嘅時候覺得好淡味🥹🥹大家要識得食啦!天婦羅炸得啱啱好 唔會太厚粉/成堆油唔錯,唔錯👍🏻最後埋單 $543

估唔到呢條街越嚟越多嘢☝🏻☝🏻
見到呢間日式店,望到餐牌好多花款🥰所以就入去試
串燒、丼飯、沙律、刺身壽司 咩都有👍🏻
白身魚薄切刺身
份量都足夠👍🏻薄切平均

帆立貝壽司
牛油果軟殼蟹卷
三文魚5味
佢嘅賣相每個都唔錯👍🏻
軟殼蟹,牛油果真係絕配‼️內脆‼️
三文魚五味有齊唔同烹調方法 好有心思
有搭配炙燒、牛油果、海膽……
三文魚普遍得黎帶啲特別
不過略嫌壽司飯有少少爛

麵豉燒日本米茄子
‼️‼️推薦
雖然係麵豉燒,但亦都唔會太重口味

野菜天婦羅稻庭冷烏冬
建議食之前可以問吓店員推介嘅食法
然後就將烏冬點落去食~
唔怪之得一開始就咁點嘅時候覺得好淡味
🥹🥹大家要識得食啦!
天婦羅炸得啱啱好 唔會太厚粉/成堆油
唔錯,唔錯👍🏻