2013-08-06 148 瀏覽
同個親戚見面,因為就我番工地點,就揀左新世紀哩間日本野。入到去環境唔錯既,都幾闊落;坐低左就等waiter攞menu比我地,等極都無人理我地,但當時其實無咩客,應該唔關忙事啦!最後就要我地問佢先比,算喇,叫野食先!「壽司定食」:大約10件壽司,跟個烏冬、前菜、沙律、炸雞同麵豉湯,包一杯野飲。壽司食得出係手握,所以口感唔會好實,但塊魚生就真係薄得可憐,仲要梅梅地,好唔新鮮!個烏冬係完全無味,亦煮得太淋了!果幾粒炸雞係凍既,似係放左好耐先攞比D客食,亦炸到太乾。「牛扒定食」:雖然望落係鐵板上,但塊鐵板係唔熱,似係純粹當碟用;牛扒嚴重overcook,係煮到well done(100%熟),好un,超唔掂 全餐飯都有個waitress企喺我地附近,但舉手叫佢加水、落單等等都扮見唔到,要大聲叫幾次「唔該」先有反應;落單時又無禮貌,問佢有咩餐茶,佢就答「都係果D囉」,真係比佢吹脹!食物唔得,服務又差,價錢又唔係平(埋單要差唔多成二百蚊),一定無下
同個親戚見面,因為就我番工地點,就揀左新世紀哩間日本野。

2013-06-25