今日特登約朋友去土瓜灣食飯。「鮮燒酒屋」日本餐廳位置很近地鐵站,行幾分鐘便到。餐廳專門食串燒及佐酒小吃,再啤啤佢,環境又坐得舒服😌,令人覺得好放鬆。[各款串燒 $9起]多春魚串明太子豆腐串、秋葵翠玉瓜串明太子/蟹膏飯團羊腿串牛肉串豬腩肉、雞翼、雞腿肉、豚肉串芫茜豚肉卷依間既串燒真係好抵食,只係$9起。串燒即叫即燒,食左咁多串全部都好好味😋。最愛係芫茜豚肉卷,肉質嫩滑![佐酒小吃]燒生蠔🦪—蒜蓉燒好香好邪惡,生蠔啖啖肉👿燒玉子明太子卷—玉子卷內搽了一層明太子,鹹香好味🤤酥脆金蝦—擺盤精緻,細細隻全隻炸至香脆,連蝦頭都似薯片質地食晒。明太子/蟹膏飯團🍙—大大舊飯團,而且拌了明太子/蟹膏好濃味~[Sapporo啤酒買一送一]同朋友飲酒chill返晚依個品牌啤酒買一送一好抵飲,無限杯數。通常食串燒配酒起碼飲一至兩杯。凍凍地好gur!

[各款串燒 $9起]
多春魚串
明太子豆腐串、秋葵翠玉瓜串
明太子/蟹膏飯團
羊腿串牛肉串
豬腩肉、雞翼、雞腿肉、豚肉串
芫茜豚肉卷

[佐酒小吃]
燒生蠔🦪—蒜蓉燒好香好邪惡,生蠔啖啖肉👿

燒玉子明太子卷—玉子卷內搽了一層明太子,鹹香好味🤤

[Sapporo啤酒買一送一]同朋友飲酒chill返晚
  • 各款串燒