2024-04-12
好耐冇試過因為食物/飲品靚而衝去一間餐廳大家去foodiechuxx_ ig睇下making-of俾大家feel下餐廳嘅心機🥹整milkshake好似整藝術 對擺位有要求!✧ 招牌牛肉漢堡 + 太陽蛋($73 + 10)想好仔細咁細味塊牛所以叫呢個招牌牛肉漢堡🐮Close up俾大家睇廚師好有心機咁將搓好嘅肉丸均勻咁壓扁令塊牛煎得更平均 非常之香蛋黃就一路震 相當誘人🍳個燶邊just right脆脆地咁好正(๑ᵒ̴̶̷͈᷄ᗨᵒ̴̶̷͈᷅)✧ 雞肉漢堡($73)一拎起 就覺得好靚好想咬主角炸雞炸得好香脆而且份量好大件凸哂出嚟醃料同一般炸雞唔同應該係用咗好多香料仲有少少咖喱味肉質夠嫩 好夠juicy💦另外有好多配菜都絕對冇馬虎處理最後要讚吓餐廳用嘅麵包用牛油烘過所以勁香亦冇俾啲醬整到腍晒一pat pat✧ 金沙黃紫菜薯條(+$42)平時shake shake薯條都會叫紫菜味呢間burger店好有心思喺紫菜薯條上面加咗本豬好鍾意嘅咸蛋黃食落惹味之餘仲要感覺勁惹味 感覺好純粹ॣ ꒱ ৩咸蛋黃之外好似冇再溝其他醬食落亦有嗰種沙沙感✧ 芋頭milkshake(+$48)是晚最impressive嘅item!⭐️一路啜嘅時
大家去foodiechuxx_ ig睇下making-of
俾大家feel下餐廳嘅心機🥹
整milkshake好似整藝術 對擺位有要求!
✧ 招牌牛肉漢堡 + 太陽蛋($73 + 10)
想好仔細咁細味塊牛
所以叫呢個招牌牛肉漢堡🐮
令塊牛煎得更平均 非常之香
蛋黃就一路震 相當誘人🍳
個燶邊just right
脆脆地咁好正(๑ᵒ̴̶̷͈᷄ᗨᵒ̴̶̷͈᷅) ✧ 雞肉漢堡($73)
一拎起 就覺得好靚好想咬
肉質夠嫩 好夠juicy💦
另外有好多配菜都絕對冇馬虎處理
最後要讚吓餐廳用嘅麵包
用牛油烘過所以勁香
亦冇俾啲醬整到腍晒一pat pat ✧ 金沙黃紫菜薯條(+$42)
平時shake shake薯條都會叫紫菜味
呢間burger店好有心思喺紫菜薯條
上面加咗本豬好鍾意嘅咸蛋黃
食落惹味之餘仲要感覺
勁惹味 感覺好純粹ॣ ꒱ ৩
咸蛋黃之外好似冇再溝其他醬
食落亦有嗰種沙沙感 ✧ 芋頭milkshake(+$48)
是晚最impressive嘅item!⭐️
一路啜嘅時候feel到milkshake入面有啲燈粒感
口感好可愛(yes so qq想keep住啜(৹ᵒ̴̶̷᷄́ฅᵒ̴̶̷᷅৹)
估計應該有blend到少少西米落去
仲未提整嗰陣望住店長嘅藝術堅持
啲芋圓同白朱脆脆彷彿要跟住既定layer擺
最後仲鋪上焦糖脆脆
鐘意煙靭/特別口感嘅一定係叫依個! ✧ 阿華田milkshake(+$48)
第一杯睇店長整嘅係阿華田milkshake
由店主𢳂幾殼雪糕落去嗰下已經feel到會好好味
Toppings一層疊加一層
有本豬好鐘意食嘅日清朱古力脆批🍫 總結各item都好靚好食
感覺有啲似之前喺深水埗嘅No Milkshake No Life
不過呢間各樣嘢都更啱本豬胃口
最後提提大家記得嘅話帶濕紙巾去啊~