2011-11-02
清亭改左名叫做 之後都未幫趁過, 好耐冇食越南菜喇, 所以特登約friend去探下清亭~本來清亭同燕萍係由兩兄弟分別做既越南菜, 以前仲成日掙客添呀!而家, 清亭同燕萍合拼左喎, 仲搬左去新既地址. 兩間舖二合為一, 唔知品質有冇變呢?!其實清亭係咁多間越南菜之中我最鍾意嘅其中一間, 因為佢價錢合理, 味道都ok!叫左個馬拉盞炒通菜 $52我覺得好食, 好惹味, 通菜都好爽, 冇"老", 朋友就嫌佢甜左d...牛油雞翼 $65 (有6隻)出晒名既雞翼, 炸到脆卜卜, 有淡淡既牛油味, 如果再重d牛油味應該會再正d!洒少少鹽同青檸汁, 好好味呀!!!跟住仲有串燒, 雞同牛, 各2串 $42串燒就普普通通啦, 冇咩特別, 佢既沙嗲花生醬亦都係不過不失.再黎咖喱雜菜煲, 配蒜蓉包 $70蒜蓉包亦係必吃嘅! 每次黎都叫㗎喇, 水準仲keep倒喎! 香噴噴既蒜蓉味, 麵包好脆, 用黎點咖哩汁食, so YummY!! 就咁食亦都好好味呀!!!火車頭湯河 $55有牛丸, 肥牛, 牛腩, 牛根, 牛柏葉. 湯底幾清甜, 軟腍腍既牛根同埋爽口既牛柏葉, 正呀!豬肉蝦檬卷 $38味道ok, 可惜隻醬同
所以特登約friend去探下清亭~
唔知品質有冇變呢?!
洒少少鹽同青檸汁, 好好味呀!!!
有牛丸, 肥牛, 牛腩, 牛根, 牛柏葉. 湯底幾清甜,
軟腍腍既牛根同埋爽口既牛柏葉, 正呀!
味道ok, 可惜隻醬同d檬卷唔夾, 我地自己倒左d魚露黎點, 即刻好味好多!
新鮮炸出黎既軟殼蟹, 配埋酸甜醬, 都okay喎!
個問題係佢地想做多d生意, 所以上菜速度好快,
咁樣d食客可以食快d, 然後佢地就會盡快執走d野,
令到你又唔好意思食完野都繼續坐响到, 而做成好多人有 hard feeling....
所以如果想坐耐d, 傾下計, 慢慢享受既話, 真係唔建議黎食呢間~
但係如果接受到咁快既效率, 就可以黎試試,
最多食完野, 去第二到再飲杯野慢慢坐囉!