2023-08-04 431 瀏覽
⭐️ 溫泉蛋豬軟骨丼 豬軟骨的份量足夠且入味,口感軟嫩,加上芝麻的香味,味道很不錯。丼食搭配溫泉蛋,整體嘅配搭好合拍。 飯嘅份量相對較多,連同配菜食完之後仲剩低大半碗飯。 如果鐘意食較少份量嘅話,可以選擇啲細份量嘅飯。⭐️ 燒咖哩芝士唐揚炸雞飯 係呢間餐廳嘅拿手菜。 一上桌時碟子非常熱,呢個燒咖哩係成個碗一起放入焗爐烤製嘅。 咖哩味道濃郁,偏向日本咖哩口味,有點甜而不辣。 唐揚炸雞嘅表現都好正常,份量好大,共有五塊炸雞,而且芝士都成功咁拉絲效果,分量都唔少。 最後,飯同其他配菜一起搭配,口感豐富。⭐️ 寒天蜂蜜份子綠茶 一款普通嘅蜂蜜綠茶加上寒天嘅飲品,冇乜嘢特別之處。 如果要加錢先可以飲,就唔值得推薦試。⭐️ 煎椰菜豚肉餃子 煎椰菜豚肉餃子嘅份量比較細,感覺似係喺超市買嘅餃子。 煎完後放在碟子上比較濕潤,唔推薦呢份小食。📍天下茶屋 Tengachaya沙田銀城街1-2號置富第一城地下G59A, G60A, G60B號舖Shop G59A, G60A, G60B, G/F, Fortune City One, 1-2 Ngan Shing Street, Sha Tin
⭐️ 溫泉蛋豬軟骨丼

⭐️ 燒咖哩芝士唐揚炸雞飯