2011-10-07 5 瀏覽
臨瞓前同班friend約定,第日起身食完個下午茶繼續出去唱k,上網睇睇下原來openrice而家有得上網book位,好方便!! 成零晨5點幾都可以book到位,勁!!今次去附近間酒店食tea buffet,主題係吉列buffet,一入到去就見到我最鐘意食既吉列黃梅占包,咬落外皮好脆,內裡麵包軟綿,仲有酸酸地黃梅果jam,超好味,食左成4-5粒!!仲有幾款吉列主打既食物,例如: 吉列豬扒 – 味道唔錯,肉質都算滑; 脆漿炸南瓜 – 味道一般,內裡南瓜較粉身,可能我本身都不太食南瓜既關係;椒鹽雞翼 – 很入味,炸得唔乾身,內裡仍然保持有肉汁。除左吉列既食物外,仲有其他食物選擇,例如: 即場整窩夫、班戟等,好好玩又好好味,兩部窩夫、班戟機既隔離就係雪糕櫃,可以自製窩夫加雪糕,雪糕有好多味道選擇,例如:士多啤梨、芝麻、朱古力等等。今次呢個tea buffet最好就係價錢吸引,每人大約一百元,環境又好靚,我地坐個位都近buffet區,所有野都唔差,可以去試下!!

2011-10-02