2023-11-29
之前見到朋友介紹荃灣 呢間吉列定食好吸引已經bookmark 今日就去咗食😊呢度位置真係超方便,荃灣站B2 出口一出來就見到,簡潔日式木系裝修很光猛坐位又坐得舒服。豚本家最出名吉列系列,我好掙扎究竟要吉列豬扒定係吉列三文魚柳好,最後揀咗比較少有的吉列三文魚柳☺️每份定食包左 麵豉湯、前菜小食、茶碗蒸、米飯🍚(或者有D set可以加錢 飯轉蕎麥麵/ 烏冬)特別喜歡茶碗蒸滑嘟嘟好好味。🧡吉列三文魚柳定食🧡吉列外層炸得金黃色好香脆,火喉控制得非常好,咬落肉質嫩滑,而中間係保留到刺身嘅口感,每件都厚厚的又肥美好有三文魚油香,配埋佢哋自家製嘅沙律醬真係冇得輸👍🏻🧡鹽燒牛舌定食🧡我超鍾意食牛舌忍唔住叫埋呢款定食,牛舌好大塊份量都多,放上火爐燒可以自己控制想要的熟度,燒完嘅牛舌仲保持到好濕潤,口感食起嚟又有少少爽口又唔會韌,好鍾意呢個質地。呢個定食我哋加錢轉咗蕎麥冷麵,蕎麥麵爽滑冷吃好清新。小食:🧡一口炸豆腐 🧡 🧡南瓜餅 🧡豆腐炸得脆脆,上面灑上七味粉食落去帶有少少微辣。南瓜餅炸到金黃色,滿滿的南瓜蓉。飲品:🤎冷泡炭燒烏龍茶🤎🤎熱情果冷泡烏龍茶🤎除咗吉列系列、燒肉定食,佢哋menus 仲有剌身定食
🧡吉列三文魚柳定食🧡
🧡一口炸豆腐 🧡 🧡南瓜餅 🧡
飲品:
🤎冷泡炭燒烏龍茶🤎
🤎熱情果冷泡烏龍茶🤎
除咗吉列系列、燒肉定食,佢哋menus 仲有剌身定食、燒煮物定食好多選擇。