2019-05-03
之前已經好想試下呢間"邊爐",都係聽啲同事講話幾新鮮!位於銅鑼灣樓上舖,自己對樓上舖又愛又恨,被我嘅感覺係好似好食啲嘅,隱蔽啲,但係要係下面等個部lift真係會想死。。。好似今次咁明明訂左7:30但係係下面等左20min先上都去,好彩staff到無咋形咋!(staff態度由頭到尾都好好)店舖嘅樓面唔係好大,大概有1x張枱左右。我同朋友都係柯打左個套餐,穩穩陣陣算,唔洗煩!即食嘅有清酒鮑魚同泰式生蝦,唔潺,同埋好有酒味!又有芝士腸,獅子狗同木耳鮮蝦雲吞,木耳鮮蝦雲吞好多料, 正!海鮮方面有:蝦,聖子,蜆同鱔片,新鮮嘅,食落爽口唔會有怪味,要讚下(可能咁啱啦哈哈)鱔片無骨正呀!"墨演"同"豬肉演"都係真材實料,唔係平時勁多粉個種。 手切安格斯牛都唔會好薄一片,淥一淥就夠!豬紅,豬皮同豬膶自己就唔係好食嘅,但係朋友就話嘅新鮮。佢嘅"鮮菜菌盛"份量都夠,唔會得幾條菜,有幾款菇同菜仲有好甜嘅粟米添!食埋個烏冬就夠晒飽!仲叫左個佢地自家製嘅青檸蘇打!好有青檸,絕對唔係溝水沖個種!湯底叫左血池麻辣同姬松茸冬瓜,自己鍾意麻辣野但係呢個真係堅,可能係啲食物又熱令到條脷好麻,都喺食番姬松茸冬瓜算,啲冬瓜s
湯底叫左血池麻辣同姬松茸冬瓜,自己鍾意麻辣野但係呢個真係堅,可能係啲食物又熱令到條脷好麻,都喺食番姬松茸冬瓜算,啲冬瓜sork哂啲湯好好味!
同啲朋友三五知己黎幾好嘅,唔會好似啲大型火窩舖咁好嘈。