2019-10-12 410 瀏覽
日日揾嘢食都好頭痛(/ω\),雖然要求已經唔高,但有時好似咩都唔想食咁🤦🏻‍♀️🤷🏻‍♀️今日行經深水埗,本來想食文記車仔麵,點知間間文記都排長龍,一點半都咁多人,傻的嗎?結果行前啲,就走咗去食油渣麵 ╮(╯▽╰)╭我第一次食,友人就叫我試下招牌油渣麵。我眼見個個都係食油渣麵,於是都嚟一碗囉。枱面有菜脯,有辣有唔辣 ( ´▽` )ノ 辣嘅都唔少嘢㗎,我就食唔到咁辣。油渣麵($38,細),椰汁($10)第一次食油渣麵,開頭我都仲覺得幾好,傻傻的分不出嗰啲係豬油定係肥肉。因為我不嬲都鍾意食肥肉嘛,所以就算食豬油都覺得幾好味。但慢慢食落,食多幾舊,我就覺得好油,咬唔落呑唔到ಠ_ಠ食咗大半碗就淨番(對肥妹仔來講好嚴重㗎,食淨嘢)。我朋友就話以前好似唔係用上海麵㗎喎,而家用上海麵,有啲唔同咗,朋友話冇下次喎🤷🏻‍♀️

結果行前啲,就走咗去食油渣麵 ╮(╯▽╰)╭

我第一次食,友人就叫我試下招牌油渣麵。

我眼見個個都係食油渣麵,於是都嚟一碗囉。

油渣麵($38,細),椰汁($10)
招牌油渣麵