2024-08-02 1489 瀏覽
自從搬咗新店後面今次係第一次黎嘆咖啡,因為每次經開都太多人在門口排隊。但又估唔到weekday lunch hour 好容易搵位。A little bit disappointed, Tiramisu only available on Friday to Sunday.己然選擇不多Sesame Opera $58也是我之選。蛋糕做出不同的芝麻layers ,由顏色深淺程度已經可以看到芝麻的濃郁度。同時有布甸和蛋糕的口感,餅底Oreo 壓成,入口十分鬆脆。看似簡單的opera 無論味道和口感也相當不錯。Cappuccino $44雖然奶泡咖啡唔係一定要拉花,但連最基本嘢拉花都冇真係會扣分。泡沫打得厚實,選了nutty 豆味道略嫌淡左啲。

己然選擇不多Sesame Opera $58
也是我之選。

Cappuccino $44

泡沫打得厚實,選了nutty 豆
味道略嫌淡左啲。