2023-04-28
無老鍋係我最鍾意嘅台灣過江龍麻辣火鍋之前喺台灣食完真係一直念念不忘而家唔使去台灣先食到變咗常客除咗銅鑼灣,尖沙咀都有分店環境闊落,座位舒適,仲可以包房成班朋友一齊打邊爐首先,湯底已經好吸引招牌麻辣香鍋同麵包豆腐白湯鍋係必試既麻辣香鍋既湯底夠香夠辣,配埋鴨血同豆腐吸晒啲麻辣湯,超正,90分鐘內可以無限添加鴨血同豆腐而麵包豆腐白湯鍋既湯底看似清淡,其實味道鮮美,好有層次,配上麵包豆腐同酸菜,酸菜既酸味可以中和肉類既油膩感,非常開胃,可以食兩碗飯,酸菜都可以無限添加醬料同白飯就可以喺外邊自助式拎到如果第一次黎食,必食台灣直送老油條、濃香豆皮同招牌手工三色滑,特別係手工三色滑,蝦滑、蟹滑和搖柱滑都非常好味,配埋湯底一流我地今日主要食麻辣湯底,四月限定手切吊龍牛肉,牛味香濃,油脂分布均勻,入口非常有層次又唔會韌,綜合丸都係彈牙之選,一次過試哂四款,全部都係手工丸嚟㗎,有花枝丸、蝦丸、牛肉丸、魚丸,我自己最鍾意頭兩款最後仲有蜜桃沙冰,酸酸甜甜清涼解膩
之前喺台灣食完真係一直念念不忘
而家唔使去台灣先食到變咗常客
除咗銅鑼灣,尖沙咀都有分店
環境闊落,座位舒適,仲可以包房成班朋友一齊打邊爐
首先,湯底已經好吸引
招牌麻辣香鍋同麵包豆腐白湯鍋係必試既
醬料同白飯就可以喺外邊自助式拎到
如果第一次黎食,必食台灣直送老油條、濃香豆皮同招牌手工三色滑,特別係手工三色滑,蝦滑、蟹滑和搖柱滑都非常好味, 配埋湯底一流
我地今日主要食麻辣湯底,四月限定手切吊龍牛肉, 牛味香濃,油脂分布均勻,入口非常有層次又唔會韌, 綜合丸都係彈牙之選,一次過試哂四款,全部都係手工丸嚟㗎,有花枝丸、蝦丸、牛肉丸、魚丸,我自己最鍾意頭兩款
最後仲有蜜桃沙冰,酸酸甜甜清涼解膩