2017-02-01 1196 瀏覽
臨近歲晚,自己條team 事事不順,所以係大家重齊人一於食餐好既當消消氣,所以一行五人放左工即飛落九龍城打邊邊,消消氣,而今次我同事訂左這間厚福館試下:首先叫左個湯底先:藥膳花雕醉雞鍋 底:個鍋底藥味酒味都唔太濃,反而個雞味比較突出,係咁飲都ok醉雞半隻:隻雞一點都唔肥,按照店員教路滾完雞件重啖淡肉,肉質好滑,重有幾香花雕味午餐肉:我們打邊邊最愛叫,而佢地既午餐肉都幾有heart,煎到外面脆卜卜,而且似係豬仔頭午餐肉,焯完重好香午餐肉味👍🏻招牌手打芝士牛丸:彈牙牛丸表層包住煙靭既芝士,正呀之後當然係是日主角-頂級本地牛:牛油十分香濃,而且焯完後入口即溶,果然係頂級牛再來魚皮餃,雲吞,水餃同蠔仔牛肉餃,所有餃類都十分足料,其中蠔仔牛肉餃十分驚喜,先食到彈牙牛肉然後食到內裏juicy 濃味的蠔仔,兩種味道係口中轉換,時牛時蠔,味道同口感都是絕配之後重有墨魚滑同白鱔片,都好新鮮同彈牙

首先叫左個湯底先:

藥膳花雕醉雞鍋
醉雞
午餐肉
招牌手打芝士牛丸:彈牙牛丸表層包住煙靭既芝士,正呀
招牌手打芝士牛丸
頂級本地牛
之後重有墨魚滑同白鱔片,都好新鮮同彈牙
墨魚滑
白鱔片