2019-06-27
記得呢一餐係同一個好耐無見既朋友食既,因為我地都想揾個舒服小小既地方去坐,可以慢慢傾耐D,所以我地就揀左去酒店食所謂既港女tea上網一早睇左價錢係500蚊左右,驚喜既係原來佢會送2杯chandon香檳,咁其實計番個價錢,搵間好少少既bar chill下都係番度啦,所以我覺得呢度性價比係高既!主角出場啦,呢個massive既tea set。之前我都有係第二度食過呢d tea set,但個感覺都無呢個咁大型。呢段時間,WOOBAR既 tea set做緊既主題係顏色先決,所以你見到佢成個set每樣野食都有唔同既顏色主題,真係未食已經大飽眼福。佢tea set既甜點同咸點係一樣多既,因為我地都未食飯,特登留肚食呢個,所以就食左咸點先。每一件都整得好靚,食既時候不禁心情好好咸點入面,比較深印象既係一個龍蝦三文魚既puff同埋橙色個個pulled beef mini burger,其他我就唔劇透了,哈哈。食完 Savory 個 part 我同朋友已經飽飽地,所以決定抖一陣先再戰甜品,飲下champagne傾下計先。抖左陣食甜點,原來呢度甜點更出色,不過掛住傾計無一件件影相。覺得最特別係藍色富士山
抖左陣食甜點,原來呢度甜點更出色,不過掛住傾計無一件件影相。覺得最特別係藍色富士山形狀既甜品,初初見到粉藍色,我地都以為會係d古怪既味,但原來佢係藍莓加黑朱古力!另外有個蜜糖mousse都幾好食。
最後我地係完全食唔哂,個scone係無郁過(其實我係好鐘意食scone架 嗚呀~~)