唔耐之前,我同之前同校嘅姊妹們一齊出嚟聚會。大家嗰陣時都幾肚餓,就諗住搵個無限任食嘅餐館食晚餐。結果就嚟咗呢間店,佢哋有任食嘅海鮮火鍋。嗰陣時,我食到最想Highlight嘅係佢哋嘅大閘蟹!每隻都非常鮮甜,肉又多,好肥美,非常好食!我一個人就settle咗幾隻。佢哋嘅海鮮雞煲都唔錯。入面嘅雞肉都鮮嫩多汁,沾上煲入面嘅醬汁味道更上一層樓。蝦都好鮮甜,新鮮又彈牙。成煲嘅味道非常豐富。接住嚟佢哋嘅蒸海鮮,食材非常新鮮。入面有魚有蝦,仲有啲貝殼類嘅。都非常好食,我幾鍾意入面嘅扇貝,每隻都好大顆,食落去口感豐富。嗰陣時我哋叫咗火鍋海鮮,入面有鮑魚、日本帶子、廣島蠔、海蝦、扇貝。全部都係我鍾意嘅。每一個都好新鮮,處理得好乾淨。每樣都非常鮮甜,軟嫩,真係好食。最後就係日式嘅串燒牛肉、豚肉、燒蝦、燒金針菇肥牛卷。就係一堆好香嘅肉類!牛肉好軟嫩,有好豐富嘅口感,咬勁十足。豚肉都係好鮮嫩多汁,仲有彈牙嘅燒蝦同口感好正嘅組合—【燒金針菇肥牛卷】。我同姊妹們都食得好滿足,呢度嘅食物都非常好食!

我同姊妹們都食得好滿足,呢度嘅食物都非常好食!