2017-05-05
舊同學兼老死約食飯,佢揀左呢度,話啲海鮮新鮮有質素。入坐時已八點半,但都仍然好多人。一坐低,佢就話一定要食生蠔,我問點解,佢就話因為新鮮鮮甜囉。好,但我鍾意法國Gillardeau,打算一人食三隻,點知店員話Gillardeau得返三隻,呵,咁我要晒佢,老死就點左其他蠔。過左幾分鐘,店員話三隻Gillardeau咁啱俾人叫左! 原來啲蠔真係好新鮮,日日清,賣晒就冇。我鍾意食法國蠔,最後叫左Majestic 四隻同K.Y.S. 兩隻,其實Majestic係新移民嘅法國蠔,愛爾蘭養殖,最後三個月先會移到法國。Majestic: 海水味重,口感細滑,after taste口腔仍有豐富鮮甜蠔味K.Y.S. : 口感爽脆清甜,入口帶陣陣鮮海水味食食吓蠔,老友爆出一句,乜你冇聽過: 「蠔係女人的美容院,男人的加油站咩?!」哦,真係想噴出黎,原來唔止新鮮鮮甜咁簡單,我就美容吓囉,佢就: 追仔尚未成功,同志仍需努力! 其實三隻太少,佢應該要食夠一打先可以加到油~~叫返杯野順返先,Blue Ocean - 真係好似藍色大海咁,好靚! 面頭有一粒荔枝做裝飾,底下亦有荔枝肉,好似水母游緊水咁。藍色糖漿顏色太
K.Y.S. : 口感爽脆清甜,入口帶陣陣鮮海水味
叫返杯野順返先,Blue Ocean - 真係好似藍色大海咁,好靚! 面頭有一粒荔枝做裝飾,底下亦有荔枝肉,好似水母游緊水咁。藍色糖漿顏色太靚,加埋薄荷葉味道好清新,COOL~
食完已經好飽,其實點止同學愛新鮮,我都愛新鮮 太好味!
除咗海鮮好正之外,餐廳裝潢都相當唔錯。一上樓梯已經好多個大魚缸,而且打晒藍色燈,好似去左深海咁~ 餐紙又見Mr. Crab logo, 咧嘴而笑,食都食得開心啲~ 洗手盤原本設喺洗水間內,但可能考慮到食客食海鮮經常要洗手,出入洗手間好唔方便,索性喺洗手間門口整個大洗手盤。水龍頭好濶又有暖水,好貼心,可以洗得又快又乾凈。 餐廳設有長枱,一大班friend嚟食一定好happy~ 臨走記住去個大Mr. Crab logo拍照留念喎。 Good Night Mr. Crab