2024-09-25
今次同家人去尖沙咀食法國餐,真係好開心!餐廳環境靚,氣氛又好,食物更係一絕!香濃牛肝菌忌廉湯呢碗湯真係好香濃,牛肝菌味道好突出,仲有新鮮蘑菇同雜菌菇,飲落去滑順又唔會太膩,新鮮蘑菇湯好鮮甜。波爾多牛肉他他配法國黑魚子和鵪鶉蛋牛肉他他做得超正,肉質鮮嫩,配上黑魚子同鵪鶉蛋,味道層次好豐富,食落去真係好享受,仲有一種法式嘅細緻感。西班牙52個月百毛豬火腿呢個火腿質地滑,味道濃郁,咬落去口感超棒,配埋啲馬卡龍一齊食,完全唔會腻。脆炸龍蘇絲法國農場流心蛋呢個流心蛋外面脆脆,裡面卻係流心,開咗之後蛋黃流出嚟,真係好有驚喜,配搭啲醬汁食,味道一流,食完真係想再嚟一個!香滑牛油浸波士頓龍蝦帶子配魚子醬龍蝦同帶子都煮得非常好,好新鮮好彈牙,牛油味道好香,食落去滑口到不得了,加上魚子醬更加提升咗整體味道。香焗法國春雞呢個春雞烤得剛剛好,外脆內嫩,配上煎雞同炸雞,兩種口感都唔同,食落去真係好開心,滿足感十足!總括來講,今次法國餐經驗真係令我哋好滿意,每道菜都好有心思,等我哋一家人一齊享受咗個愉快嘅晚餐,絕對值得推薦!下次一定會再來!
香濃牛肝菌忌廉湯
波爾多牛肉他他配法國黑魚子和鵪鶉蛋