2017-06-17
第一次知道呢間餐廳係睇某電視台嘅飲食節目,見到佢有shake shake便當好得意,決定泥一試。星期日嘅lunch,傻傻的我怕要等位所以事先book左枱,但泥到都係得一枱人。。。先泥一個韓式便當,侍應姐姐打開個蓋為我地介紹一下,然後叫我地要督鬆啲飯先好shake。乖乖嘅食客們當然照做🤗😏 不過督到咁上下,都差唔多變拌飯 😑😑😑 之後我就好興奮地shake shake shake 😂😆🍱 不過因為係鐵盒,好傳熱,所以都無shake太耐😣打開蓋,啲飯全都側埋左一邊,當堂少左食慾😣 最後都係用人手撈多兩下 😐😐 至於味道方面,其實都係啲平價材料:牛餐肉、煎蛋、紫菜、魚乾、泡菜。加上佢都落左好多辣醬,除左較咸嘅牛餐肉同魚乾,其他食材都唔係好出味。。。簡單泥講,都係食拌飯好😂😂😂 份量方面就好足夠,帶返學食實唔會餓親😆之後再泥一直都想試嘅魚糕湯。兩大串嘅魚糕,真係大飽眼福 😍😍😍 不過食落去就。。。係清一色嘅魚糕味道 😑 即使有唔同形狀,但係味道都係一樣 🤔 兩個人分,食到有啲怕怕,太多魚糕了😥 至於湯味道ok 有少少辣,無咩特別。唔係用左好多材料煲,所以都無咩點飲。。。最後泥個薯泥pizza,
最後泥個薯泥pizza,用薯蓉做餅底,確實有趣👍👍👍👍 好中意佢加左甜甜嘅千島醬同埋cheese,口感同味道都好好😊😊😊 配塔得宜,薯泥好難整得唔好食😂😂😂。之但係海鮮嘅份量實在太少,只係食得出幾粒八爪魚😡