2020-11-28
同好耐無見嘅朋友小敍,想坐得耐啲、舒服啲。而且因為疫情,所以想去酒店;少人之餘衛生情況亦相對好。朋友提議平日到W酒店嘅Woobar食下午茶餐,唔使好似食自助餐咁走嚟走去攞嘢食,傾唔倒計。喺KLook買餐券,二人下午茶餐,平日價唔使五佰,可以坐足兩粒鐘(當日我哋坐足兩個半鐘都無被叫走)。下午茶餐有11款(每款兩件)咸甜美點,另每人有1杯欴品。我同朋友都要咗酒店嘅signature伯爵玫瑰花茶,我個人覺得淡啲。今次最可惜係有1款甜品擺咗喺我同朋友都見唔倒嘅位置(太刁鑽),我哋以為食晒,就繼續飲埋杯茶。可能個侍應都以為我哋都唔食,埋到嚟就收咗成個架。咸點有3件:蟹肉多士、三文魚芝士卷同類似煙肉嘅多士。全部味道都唔錯,我最鍾意蟹肉多士,朋友就覺得三文魚芝士最好食。至於甜點,其實我唔太好,所以我覺得都係差不多味道。買相係幾靚,不過都係偏甜。最吸引我嘅係鬆餅,質地好鬆,個cream cheese唔太膩,食多件都得。